dinsdag 16 januari 2018

KRO-NCRV ontslaat Bart Nijpels

KRO-NCRV heeft Bart Nijpels, eindredacteur van Brandpunt Reporter ontslagen. De directie wil de afdeling Journalistiek een nieuwe structuur geven, maar daar kon Nijpels zich niet in vinden. Onderzoeksjournalist Nijpels werkte ruim 25 jaar voor de KRO, onder andere als redacteur voor Netwerk en Reporter.

Nijpels noemt de aanleiding voor zijn vertrek ‘een botsing van overtuigingen’. Fusieomroep KRO-NCRV zit middenin een reorganisatie. Een nieuwe structuur voor de afdeling Journalistiek is daar onderdeel van. Nijpels: “Met programma’s als Reporter wordt de macht gecontroleerd. Dat vereist grote nauwkeurigheid. Je moet met de stofkam door alle materiaal heen gaan en iedere stap begeleiden. Als wij een komma verkeerd zetten, kan dat catastrofale gevolgen hebben. Daarom is een ervaren, eigen eindredacteur nodig die fulltime bovenop het onderzoek zit.”

Zowel Nijpels als de KRO-NCRV benadrukken dat van ruzie geen sprake is. Nijpels: “De omroep heeft mij de kans gegeven de wereld te bereizen de macht het vuur aan de schenen te leggen. Daar ben ik dankbaar voor.”

Bron: De Volkskrant/Broadcast Magazine

Bericht delen