KRO-NCRV maakt dramaserie Voetbalmaffia
Woensdag 17 januari 2018

KRO-NCRV maakt dramaserie Voetbalmaffia

In Deventer beginnen volgende week de opnamen van Voetbalmaffia. Deze nieuwe spannende serie is geschreven door Charles den Tex. Hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Sallie Harmsen, Chiem Vreeken, Egbert-Jan Weeber en Maryam Hassouni. Regie is in handen van Mark de Cloe en Iván López Núñez. Voetbalmaffia is dit najaar te zien op NPO 3.

Michel Nillesen, manager Video KRO-NCRV: “KRO-NCRV heeft met Nederlandse series als Penoza en Vlucht HS13 een sterke traditie opgebouwd op de zondagavond op NPO 3. In die traditie zetten we deze lijn door met Voetbalmaffia, een spannend en actueel drama.”

Jan Albert de Weerd, creatief producent Bing Film: ”Matchfixing is de grootste bedreiging voor het voetbal. Wereldwijd wordt er jaarlijks voor 750 miljard dollar gewed op voetbaluitslagen. Recente onderzoeken laten zien dat ook in Nederland spelers, en clubs onder invloed raken van de gokmaffia”.

De opnamen vinden deze zomer plaats in Deventer, België, Italië en Thailand. Voetbalmaffia wordt geproduceerd door Jan Albert de Weerd en Ingmar Menning (Bing Film). Marjan Olfers, bijzonder hoogleraar Sport en Recht aan de Universiteit van Amsterdam, is als special consultant verbonden aan de serie. Schrijvers zijn Charles den Tex, Maarten Lebens en Inge Hardeman.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen