KRO-NCRV komt op voor getroffen vluchtelingen in kamp Moria
donderdag 17 september 2020

KRO-NCRV komt op voor getroffen vluchtelingen in kamp Moria

Na de brand in vluchtelingenkamp Moria afgelopen week zijn maar liefst 13.000 mensen alles kwijtgeraakt. Hele gezinnen moeten noodgewongen dag en nacht doorbrengen op straat. Als maatschappelijk betrokken omroep roept KRO-NCRV daarom mensen op om te doneren aan de stichting Because We Carry, die eerder al slaapzakken heeft ingezameld.

Met het geld worden slaapmatjes gekocht zodat mensen niet meer op het koude asfalt hoeven te slapen. Hele families slapen met hun kinderen op koud asfalt op straat. Toen KRO-NCRV presentator Daan Nieber de beelden zag, besloot hij direct om in actie te komen.

Plek om te slapen
“Ik kan mij niet voorstellen in wat voor vreselijke omstandigheden deze gezinnen nu moeten leven”, aldus Daan. “Toen ik over de slaapmatjes-actie van Because We Carry hoorde, was het voor mij niet de vraag of, maar hoe we kunnen helpen. Ik heb toen direct met de directie van KRO-NCRV contact opgenomen hoe wij als omroep hierbij kunnen helpen. Niet voor niets vinden wij dat we moeten omkijken naar elkaar. Niet alleen in Nederland, maar juist nu bij de mensen die het heel hard nodig hebben… Een plek om te slapen is het minste wat we hen kunnen bieden. Voor maar 5 euro kan een vluchteling worden geholpen met een slaapmatje.”

#500kinderen
Naast deze broodnodige hulp die op korte termijn nodig is, roept het KRO-NCRV jeugdprogramma Zapplive op Zaterdag kinderen op om een foto met een bordje met de hashtag #500kinderen te maken en deze te delen via Instagram of zapplive.nl. Een collage van deze foto’s wordt in de week van 21 september in Den Haag aangeboden om de regering aan te moedigen geen 50, maar 500 kinderen uit Moria naar ons land te halen.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen