KRO-NCRV gaat door met The Passion ondanks afhaken EO
vrijdag 2 oktober 2020

KRO-NCRV gaat door met The Passion ondanks afhaken EO

The Passion gaat in 2021 door, ondanks het feit dat de Evangelische Omroep eerder stopte als coproducent. Het gat in de financiering wordt gedekt door KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland, meldt het Nederlands Dagblad vrijdag.

Met The Passion wordt jaarlijks het paasverhaal verteld in musicalvorm, met bekende zangers en acteurs die Bijbelse rollen op zich nemen. “Het verhaal moet een inspiratiebron zijn voor alle achttien miljoen Nederlanders”, laat KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers weten over de editie van 2021. Hij vertelt daarnaast dat het evenement sowieso doorgaat, ook als er tegen die tijd nog coronamaatregelen gelden.

Het accent voor The Passion moet volgens Kuipers komen te liggen op een bredere vertegenwoordiging van de maatschappij. Op de vraag of Jezus dan ook door een vrouw gespeeld zou kunnen worden, antwoordt Kuipers: “In theorie wel, ja. Of door iemand uit de LHBT-gemeenschap. Het accentverschil is dat we kiezen voor een vertaling naar de samenleving waarbij de ander centraal staat. Daarbij sluiten we helemaal niemand uit.”

Het muziekevenement, dat op Witte Donderdag plaatsvindt, wordt in 2021 verder uitgebreid. Op Aswoensdag, veertig dagen voor Pasen, gaan er replica’s van het kruis door het land. Ook wordt de wederopstanding van Jezus uitgelicht op paaszondag. De precieze invulling daarvan is nog niet bekendgemaakt.

Medio oktober wordt bekendgemaakt welke stad in 2021 The Passion mag ontvangen. In april van dit jaar werd het programma ten gevolge van de corona-maatregelen uitgezonden vanuit het Media Park in Hilversum met Johnny de Mol als verteller en trok het live-programma op NPO 1 2,9 miljoen kijkers. The Passion is een productie van Mediawater. Het programma wordt gemaakt met steun van de Protestantse Kerk in Nederland en Kansfonds.

Bron: Nu.nl/KRO-NCRV/BM

Bericht delen