KRO-NCRV documentaires winnen Amerikaanse prijs
vrijdag 31 januari 2020

KRO-NCRV documentaires winnen Amerikaanse prijs

De KRO-NCRV documentaires Heb je kinderen? van Inés ten Berge en De oorlog is Oud Ade binnengekomen van Alje Kamphuis en Stephanie Sint Nicolaas hebben een prijs gewonnen op het Amerikaanse documentaire-festival Impact Docs Awards.

Inés ten Berge won een Award of Merit met haar heel persoonlijke documentaire over de impact van ongewilde kinderloosheid in een wereld waarin alles mogelijk is. De jury roemt de waardevolle betekenis van de film.

Alje Kamphuis en Stephanie Sint Nicolaas kregen een Award of Recognition voor het ontroerende portret van het dorpje Oud Ade dat de dood van twee dorpsbewoners van de MH17-ramp probeert te verwerken. De jury looft de inspirerende manier waarop dit belangrijke thema is neergezet.

De jury vindt dat beide documentaires belangrijke actuele maatschappelijke thema’s behandelen en er op een boeiende en hartverwarmende manier een licht op werpen. Het Impact Docs Awards Festival in Californië in Amerika prijst filmmakers uit de hele wereld die met hun impactvolle documentaires een verschil weten te maken.

De oorlog is Oud Ade binnengekomen wordt op zondag 8 maart, een dag voor de start van het MH17-proces, herhaald om 19.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen