Article header image

KRO-NCRV brengt dramaserie Noord/Zuid

In april starten de opnames van de nieuwe 10-delige politieserie Noord/Zuid van KRO-NCRV. Deze serie, geproduceerd door FourOne Media, wordt vanaf januari 2015 uitgezonden op Nederland 1.

Noord/Zuid gaat over de Amsterdamse rechercheur Dana, gespeeld door Ariane Schluter, die haar achtergrond als psychologe inzet bij het oplossen van misdaden.

De cast bestaat onder andere uit Ariane Schluter, Katja Schuurman, Gijs Scholten van Aschat, Juda Goslinga, Meral Polat en Patrick Laureij. De regie is in handen van Paula van der Oest (bekend van Black Butterflies, Tiramisu en Zus & Zo). Zij staat ook aan het hoofd van een team van schrijvers waar Lieneke van den Boezem, Simon de Waal en Inge Hardeman deel van uitmaken.

De KRO vindt het belangrijk om Nederlands kwaliteitsdrama te ontwikkelen dat mensen amuseert, maar ook inspireert tot nadenken over menselijke en maatschappelijke dilemma’s. “Drama is een belangrijke pijler voor ons. Ik ben trots op de serie Noord/Zuid waarbij we de kijker op het puntje van hun stoel willen krijgen”, aldus KRO-NCRV Mediadirecteur Taco Rijssemus.

Producent Willem Zijlstra: “De serie Noord/Zuid is grimmig en grappig. We hebben een mooie cast en ik vertrouw er op dat de kijkers met plezier deze serie gaan bekijken.”

Bron: KRO/Broadcast Magazine

Bericht delen