Woensdag 17 januari 2018

Kritiek op Oh Oh Daar Gaan We Weer

In het nieuwe televisieprogramma Oh Oh Daar Gaan We Weer, waarvan vorige week de eerste aflevering te zien was op RTL 5, worden acht jongeren uit de regio Den Haag naar een zonnige Europese vakantiebestemming gestuurd. Daarbij is het de bedoeling dat er allerlei spraakmakende ontwikkelingen te zien zullen zijn.

‘Overmatig alcoholgebruik wordt door RTL gefaciliteerd en zelfs aangemoedigd’, zo meldt Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) over het programma.

Overheid, gezondheidsprofessionals en bedrijfsleven werken er hard aan om overmatig drinken tegen te gaan. Dat is de afgelopen jaren succesvol geweest. Zo is het bingedrinken onder jongeren van 12 t/m 16 jaar gehalveerd in vergelijking met ruim tien jaar geleden. Ook volwassenen drinken minder excessief. De beeldvorming door RTL in programma’s als Oh Oh Daar Gaan We Weer kan contraproductief werken op deze ontwikkeling.

De Nederlandse alcoholbranche roept RTL op om met onmiddellijke ingang te stoppen met het uitzenden van Oh Oh Daar Gaan We Weer. Er is een brief aan RTL verzonden met de oproep om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Dat gesprek vindt komende week plaats.

STIVA directeur Peter de Wolf: “Het is heel wrang dat RTL Nederland op RTL 4 het programma Verslaafd uitzendt, wat een programma is waar betrokkenheid centraal staat. En tegelijkertijd op RTL 5 een programma waarbij zuipen wordt verheerlijkt.”

Bron: STIVA/Broadcast Magazine

Bericht delen