Woensdag 17 januari 2018

Kritiek op NOS wegens herhalingen

De NOS maakte zondagmiddag een slechte beurt bij veel kijkers. De omroep kreeg de wind van voren van boze sportliefhebbers die op NPO 1 zo’n 2,5 uur lang herhalingen van Olympische Spelen-wedstrijden voorgeschoteld kregen.

Op het moment dat bokser Enrico Lacruz in Rio voor een historisch Nederlands moment zorgde (om 16.00 uur), zagen de kijkers op NPO 1 nog de finale van de wielerwegkoers voor mannen van zaterdagavond.

“Het had allemaal te maken met de roeiwedstrijden die steeds met een uur werden uitgesteld”, verklaart een woordvoerster van de NOS de stroom herhalingen. “Uiteindelijk werd het roeien helemaal afgelast. Hadden ze dat meteen bij het begin gedaan, dan hadden we nog keus gehad. Nu moesten we steeds opnieuw een beslissing nemen hoe we een gat zouden opvullen. Omdat er live weinig aanbod was, kozen we voor herhalingen.”

Op sociale media regende het zondagmiddag klachten over de handelwijze van de NOS. De naam van het sportprogramma, Rio Live, was bij de verontwaardigde twitteraars ook een geliefd mikpunt van spot.

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen