Dinsdag 16 januari 2018

KPN stopt met DVB-H

Per 1 juni 2011 stopt KPN met de dienst MobielTV via de zogenaamde DVB-H techniek. Bij deze techniek worden live tv-signalen verspreid via het netwerk voor digitale ethertelevisie. Met een speciaal mobiele toestel met ingebouwde ontvanger kunnen klanten onderweg live tv kijken. DVB-H is uiteindelijk niet de wereldwijde standaard geworden voor MobielTV.

Er komen geen nieuwe toestellen op de markt, die de techniek ondersteunen. KPN heeft daarom besloten te stoppen met MobielTV via DVB-H en de frequenties die nu daarvoor worden gebruikt straks in te zetten voor verbetering van Digitenne. De verwachting is dat op mobiele telefoons voortaan televisie wordt gekeken via mobiel internet.

MobielTV via DVB-H kwam in Nederland in 2008 op de markt. KPN introduceerde toen drie toestellen met ingebouwde DVB-H ontvanger, de N96 van Nokia, de Samsung P960 en de KB620 van LG. Met zo’n toestel in de hand en een abonnement op MobielTV konden gebruikers live kijken naar 10 zenders (plus twee betaalde premiumzenders) overal in Nederland. Na een jaar had de dienst 40.000 gebruikers, die gemiddeld 9 minuten per dag live tv op hun mobiel keken.

Bron: HDNieuws.blogspot/Broadcast Magazine

 

Bericht delen