Kookklunzen koken kerstdiner op SBS6
zaterdag 4 december 2021

Kookklunzen koken kerstdiner op SBS6

Een driegangenkerstmenu bereiden met mensen die nog geen ei kunnen bakken, dat is een onmogelijke opgave. Toch? Topchefs Herman den Blijker en Alain Caron gaan de uitdaging aan. In de kerstspecial De Kookklunzen – Herman vs. Alain proberen beide chefs met een team van drie personen die nog nooit hebben gekookt, een kerstdiner op tafel te toveren.

Tijdens deze heerlijke, bij vlagen hilarische kookwedstrijd mogen de chefs aanwijzingen geven… en verder lijdzaam toekijken. Welk kookteam creëert het beste – of het minst slechte – kerstdiner? De kerstspecial De Kookklunzen – Herman vs. Alain wordt gepresenteerd door lekkerbek Richard Groenendijk en is op donderdag 23 december om 20.30 uur te zien op SBS6.

Tijdens elke kookronde, als de onervaren koks zich in het zweet werken en de topchefs wanhopig hun frustratie proberen te verbergen omdat ze niet mogen ingrijpen, neemt Richard Groenendijk uit elk team iemand apart voor een korte kookquiz. De verliezer zorgt ervoor dat zijn topchef tien minuten niets mag zeggen… en het was al zo’n beproeving.

Als de drie gerechten klaar zijn, komt er een vijfkoppig jurypanel van BN’ers om te proeven. Zij bepalen welk gerecht het best smaakt – en het mooist is gepresenteerd. Per gang is er 5000 euro te winnen. Na drie gangen mogen beide teams hun geldpot verdelen.

De Kookklunzen – Herman vs. Alain wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen