Dinsdag 16 januari 2018

Koninklijke onderscheiding voor Han Peekel

Han Peekel, bekend als producent van televisieprogramma’s, is woensdag benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij ontving de versierselen uit handen van de burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, op het Symposium over orale omroepgeschiedenis, getiteld ‘Een stem voor de toekomst’, georganiseerd door de Stichting MediaGeheugen.

In zijn toespraak prees de burgemeester de vele verdiensten van Han Peekel, die in het bijzonder liggen op de terreinen van cabaret en kleinkunst en de productie van programma’s voor televisie en radio. Hij  is een bekende pleitbezorger voor het behoud van de omroepgeschiedenis  en een van de initiatiefnemers van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

De Stichting MediaGeheugen stelt zich ten doel een aanvullend beeldarchief op te bouwen, waarin alle relevante personen uit de wereld van televisie en radio hun verhalen vertellen over de (ontstaans)geschiedenis van de omroep in Nederland. Komende generaties wetenschappers, onderzoekers, documentaire- en programmamakers worden zo in de gelegenheid gesteld aan de hand van deze persoonlijke verslagen de ontstaansgeschiedenis van programma’s en omroepen te begrijpen.

Bron: Stichting MediaGeheugen

Bericht delen