Dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe namen voor College Tour

Oud-voetballer Ronald Koeman, schrijver Arnon Grunberg, cabaretier Herman Finkers en documentairemaker Louis Theroux maken dit jaar hun opwachting inCollege Tour van de NTR. De uitzendingen beginnen op vrijdag 20 februari op NPO3.

De Volkskrant heeft een analyse gemaakt van de gasten van het succesvolle NTR-programma en komt tot de conclusie dat zij wel erg vaak man en blank zijn. Sinds de eerste aflevering in 2007 schoven tot nu toe 81 gasten aan. Ruim driekwart van hen is man en negentig procent is blank.

Tot nu toe waren zestien Amerikanen te gast in College Tour, negen Britten, twee Zuid-Afrikanen en zes andere buitenlandse gasten. De overige 48 geïnterviewden waren Nederlander. De werkzaamheden van de gasten zijn divers. Er schoven acteurs en muzikanten aan, maar ook advocaten, zakenmensen en sporters. Het aantal politici ligt met twaalf het hoogst, waaronder drie (oud-)premiers: Dries van Agt, Jan Peter Balkenende en Mark Rutte. Andere opvallende gasten waren onder meer topcrimineel Willem Holleeder, prinses Irene en de dalai lama.

Volgens presentator Toine Huys is het lastig om vrouwen zover te krijgen dat ze willen meedoen aan het programma. “Je ziet het bij meer talkshows. Ben ik daar wel interessant genoeg voor, vragen ze dan. Maar als ze toch komen, ontstaat vaak juist een diepgaander, persoonlijker gesprek dan met sommige mannen. Kijk bijvoorbeeld naar de aflevering met Anouk.” De presentator benadrukt dat ook in het nieuwe seizoen nog vrouwen zullen aanschuiven. “Mijn droom is een seizoen met alleen maar vrouwelijke gasten”, aldus Huys.

Bron: De Volkskrant/Broadcast Magazine

Bericht delen