Article header image

Klokhuis Werelderfgoeddag in Rotterdam

Het Klokhuis organiseert, in samenwerking met Stichting Werelderfgoed Nederland, op 5 maart de Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Een dag vol activiteiten en workshops die betrekking hebben op de tien werelderfgoederen in Nederland.

Er zijn rondleidingen door de Van Nellefabriek, meet & greets met de Klokhuispresentatoren en de première van de tiendelige serie Het Klokhuis over werelderfgoed in Nederland.

Tijdens de Werelderfgoeddag krijgt minister Jet Bussemakers (ministerie van OCW) het Klokhuis Werelderfgoedboek gepresenteerd. Boris van der Ham maakt bekend welke plek in Nederland wordt uitgeroepen tot ‘Klokhuis Werelderfgoed’. Toegang is gratis.

Nederland kent tien door UNESCO erkende werelderfgoederen, die op bijzondere wijze het verhaal vertellen van Nederland en de Nederlanders op het gebied van waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp. Deze werelderfgoederen zijn verspreid over heel Nederland, maar tijdens de Klokhuis Werelderfgoeddag kunnen bezoekers kennismaken met alle werelderfgoederen tegelijk.

De Klokhuispresentatoren Nienke de la Rive Box en Maurice Lede zijn aanwezig om te praten over hun ervaringen en ontdekkingen bij het maken van de serie. Daarvoor bezochten zij alle tien de werelderfgoedlocaties en zochten uit waarom ze zo belangrijk zijn voor Nederland.

De tiendelige serie Het Klokhuis over werelderfgoed in Nederland gaat tijdens de dag in première en is vanaf 9 maart iedere woensdag om 18.23 uur te zien op NPO Zapp.

Bron: NTR /Broadcast Magazine

Bericht delen