Woensdag 17 januari 2018

Kitschvrij kerstevent op NPO 3

Wars van alle kerstkitsch en de kerstdrukte gaat de EO in een oud zendgebouw midden op de Veluwe in het programma Zo’n zin in Kerst op zoek naar de zin en onzin van kerst. Het is vrijdag 23 december om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Het evenement kent vijf optredens, waaronder Mike McHargue en Peter Rollins. De Amerikaanse wetenschapper McHargue, ook wel ‘Science Mike’, kijkt vanuit een wetenschappelijk perspectief naar het kerstverhaal. Filosoof en theoloog Peter Rollins prikkelt de kijker met eigentijds kerstverhaal met een verrassende invalshoek.

Voedselondernemer Wilbert van de Kamp vertelt graag verhalen over eten. Volgens hem heeft kerst meer te maken met duurzaamheid dan met verspilling. Kan het kerstdiner ook anders? Het cabaretduo Maartje & Kine zoekt, ondanks het leed dat de kerstdagen heet, naar de zin van Kerst. Natuurlijk op z’n Maartje & Kine’s.

En hoe geeft improvisatieacteur Andries Tunru samen met het publiek een nieuwe invulling aan de aloude kerststal? Wie zouden er tegenwoordig op bezoek gaan bij het kindje Jezus? En met wat voor een cadeau?

Bron: EO/Broadcast Magazine

Bericht delen