Kinderserie over kanker bij EO
Woensdag 17 januari 2018

Kinderserie over kanker bij EO

Mag je in een achtbaan als je een hersentumor hebt? Kan je nog naar school als je aan leukemie lijdt? En is het gek om na te denken over wat je later wilt worden als je ernstig ziek bent? In het nieuwe EO-kinderprogramma Hallo, ik heb kanker filmen vier tieners hoe hun leven met kanker eruitziet.

Presentatrice Anne-Mar Zwart: “We willen het onderwerp kanker bespreekbaar maken. Iedereen kent wel iemand met kanker, maar hoe is het om kanker te hebben? Er direct naar vragen, is vaak spannend. De vier hoofdpersonen, Catherine, Daimon, Julian en Rachel laten op een heel eerlijke manier zien wat het met je doet als je hoort dat je kanker hebt. Hoewel het soms mega zwaar voor ze is, hebben ze een enorme veerkracht. Ik vind dat zo bijzonder!”

In ons land krijgen jaarlijks 550 kinderen tussen nul en achttien jaar een vorm van kanker. In Hallo, ik heb kanker filmt het viertal hun mooie en moeilijke momenten. Zij +willen niets liever dan ‘normaal’ zijn. Geen chemokuren, MRI-scans, prikken, bestralingen en operaties, maar afspreken met vrienden, zwemmen, naar school, naar de film of een concert.

De EO zendt deze week dagelijks een aflevering uit de serie uit, om 17.15 uur bij Zapp. Bekijk hier een fragment.

Bron: EO/BM

Bericht delen