Kinderen beschermen de aarde met NPO Zapp Your Planet
zaterdag 30 maart 2019

Kinderen beschermen de aarde met NPO Zapp Your Planet

Zaterdag was in Zapplive de aftrap van Zapp Your Planet: Power Check! Het initiatief waarmee NPO Zapp kinderen dit jaar in actie wil laten komen voor een beter klimaat.

Vrijdag werd tijdens de Kinderklimaattop 2019 in Den Haag al een eerste aankondiging van de actie gedaan. Circa 200 kinderen van verschillende basisscholen uit heel Nederland maakten aan de hand van de duurzame ontwikkelingsdoelen actieplannen voor hun eigen school, waarmee de school ook zelf stappen kan zetten tegen klimaatverandering.

Bij Zapp Your Planet kunnen kinderen door middel van acht Power Checks ervaren hoe simpel het is om zelf energie te besparen en daarmee een positieve invloed te hebben op ons klimaat. Zaterdag 18 mei is op het Media Park in Hilversum de Zapp Your Planet Dag, waar kinderen aan tal van activiteiten deel kunnen nemen die in het teken staan van energie en waar vandaan een live finale tv-show wordt uitgezonden vanaf 18.00 uur. Zapp Your Planet is een samenwerking van NPO Zapp en de EO en wordt gesteund door Klimaatverbond Nederland.

Op de website zappyourplanet.nl vinden kinderen diverse tips en impulsen om zelf duurzame keuzes te (kunnen) maken. Tevens kunnen ze in de NPO Zapp-app Power Checks doen, waarmee ze op een speelse en toegankelijke manier leren hoe makkelijk het is om zelf energie te besparen.

Bron: NPO/BM

Bericht delen