woensdag 17 januari 2018

Kim-Lian van der Meij presenteert Powermamas

Kim-Lian van der Meij presenteert in de kerstvakantie Powermamas, een komische televisieshow met een serieus randje. In Powermamas nemen moeders samen met hun kinderen hun bekende mannen in de maling met de ultieme verborgen cameragrap die ze in het diepste geheim hebben voorbereid. 

Het doel: zoveel mogelijk steun voor de MAMAS in Zuid-Afrika: Lokale Zuid-Afrikaanse vrouwen die, gesteund door Kinderfonds MAMAS, de allerarmste kinderen een eerlijke kans op een toekomst geven. 

Kim-Lian van der Meij reisde onlangs naar Zuid-Afrika om de MAMAS te ontmoeten. Haar verslag is te zien in de uitzending. Van der Meij wordt bijgestaan door Leona Philippo. 

De moeders en en de kinderen vertellen in de studio over alle voorbereidingen. De vaders zien de beelden voor het eerst en ontdekken hoe hun gezin weken bezig is geweest om ze in de val te lokken. Leona Philippo houdt de vinger aan de pols bij het belpanel en deelt reacties en tussenstanden. 

De mama’s nemen de papa’s niet voor niets in de maling. In Powermamas wordt aandacht gevraagd voor de bijzondere beweging van hoop die op dit moment in Zuid-Afrika plaatsvindt: krachtige, lokale vrouwen kunnen de armoede niet langer aanzien en nemen het heft in eigen hand. 

Zij zorgen voor opvang, voedsel, veiligheid, scholing en medicatie voor de allerarmste kinderen in hun eigen omgeving. Het Nederlandse Kinderfonds MAMAS steunt deze vrouwen.
 
Powermamas is geproduceerd door Skyhigh TV. 
 
Uitzending: SBS6, zaterdag 30 december, 20.30 – 22.30 uur.

Bron: SBS/BM

Bericht delen