3.771.000 kijkers voor finale Heel Holland Bakt
maandag 15 februari 2021

3.771.000 kijkers voor finale Heel Holland Bakt

De finale van het achtste seizoen van het bakprogramma Heel Holland Bakt is zondag gewonnen door Elizabeth. De verpleegkundige uit Spijkenisse versloeg medefinalisten Thijs en Eric in een finale die in het teken stond van de liefde, met haar achtdelige patisseriecreatie Liefde voor het leven.

De finale van Heel Holland Bakt trok zondag 3.771.000 kijkers op NPO 1, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. Het marktaandeel was 48,3 procent. De eerste aflevering van het achtste seizoen had op zondag 27 december 2.385.000 kijkers. In 2020 keken 3.820.000 mensen naar de finale van het zevende seizoen van Heel Holland Bakt.

Heel Holland Bakt is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off. Het Omroep MAX-programma wordt gepresenteerd door André van Duin, met als jury culinair publicist Janny van der Heijden en meester-patissier Robèrt van Beckhoven.

Omroep MAX-directeur Jan Slagter ziet nog een zonnige toekomst voor het programma. “We hebben net de rechten weer voor vijf jaar gekocht”, vertelde hij in januari. “Ik heb altijd in het format geloofd en het publiek heeft het omarmd. Het is gewoon een hartstikke leuk programma dat dicht bij de mensen staat.”

De omroep betaalt voor de rechten circa 6.000 euro per aflevering aan de BBC. Blue Circle is de producent van de Nederlandse versie.

Bron: BM
Foto: Roland J. Reinders/Omroep MAX

Bericht delen