Woensdag 17 januari 2018

Kijkers National Geographic vinden Lars Koch onschuldig

Met 95 procent van de stemmen is Lars Koch, fictief hoofdpersonage in tv-experiment The Verdict, onschuldig bevonden door de Nederlandse en Vlaamse tv-kijkers van National Geographic.

In The Verdict zaten de kijkers van National Geographic maandavond eenmalig op de stoel van de rechter en beslisten zij over het lot van de Duitse gevechtspiloot Lars Koch (gespeeld door acteur Florian David Fitz) die een gekaapt passagiersvliegtuig neerschoot. Dit deed hij om een aanslag te voorkomen. 

In een meeslepend en confronterend rechtbankdrama konden de kijkers via Facebook kiezen uit twee opties: held of moordenaar. Vanuit de studio in VondelCS in Amsterdam verzorgde presentator Roelof Hemmen live updates en ontving hij deskundige gasten als Dick Berlijn, Bas Haring en Geert-Jan Knoops. 

Een vliegtuig met 164 passagiers aan boord wordt gekaapt door terroristen en stevent af op een voetbalstadion met 70.000 mensen. Tegen de orders van zijn bevelhebber in besluit majoor Lars Koch om het vliegtuig neer te halen. Het oordeel lag bij het publiek: is Lars Koch een held of een moordenaar?

The Verdict is genomineerd voor een Gouden Roos in de categorie TV-film. Het programma was eerder te zien op zowel de Duitse, Zwitserse als Oostenrijkse tv. Ook deze drie landen hebben Lars Koch ‘vrijgesproken’. In Duitsland en Oostenrijk met 87 procent van de stemmen. In Zwitserland stemde 84 procent van het tv-kijkend publiek voor vrijspraak.  

Bron: FOX Networks Group/BM

Bericht delen