Kijkcijfers Opsporing Verzocht fors gedaald door verhuizing naar NPO 2
woensdag 18 januari 2023

Kijkcijfers Opsporing Verzocht fors gedaald door verhuizing naar NPO 2

De kijkcijfers van Opsporing Verzocht zitten enigszins in de lift op NPO 2. Met 493.000 kijkers zaten er gisteravond 100.000 mensen meer voor de buis dan vorige week. Toch noteert het AVROTROS-programma nog altijd maar de helft van de kijkers sinds de verbanning van NPO 1.

Sinds vorige week is Opsporing Verzocht niet langer op NPO 1 te zien, maar op NPO 2. De makers verslikten zich flink in hun koffie bij het zien van de eerste resultaten. Niet langer keken er 1,1 miljoen mensen naar het opsporingsprogramma, maar slechts 393.000 mensen.

Deze week gaat het dus iets beter, maar nog steeds zijn deze aantallen zorgelijk. Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam bleek eerder dat aandacht voor een zaak in Opsporing Verzocht het oplossingspercentage doet verhogen van 25 naar 40 procent. Maar dan moeten er wel veel kijkers zijn.

Het heeft maatschappelijke impact, zei presentatrice Anniko Van Santen vorige week. “Als je zou vragen aan kijkers waar ze willen waar de publieke omroep hun belastinggeld aan uitgeeft, dan is dat aan een programma als Opsporing Verzocht.”

Bron: AD/BM
Foto: Elvin Boer/AVROTROS

Bericht delen