dinsdag 16 januari 2018

Keuringsdienst van Waarde op Engelse tv

KRO’s Keuringsdienst van Waarde beleeft maandagavond in Engeland zijn première in Engeland. Het format van het programma werd een aantal maanden geleden gekocht door Channel4, het commerciële broertje van de BBC. De Britse zender maakt een eigen versie van het programma met als titel Food Unwrapped.

Maurice Dekkers, producent van Blazhoffski/DahlTV en bedenker van het format is vereerd: “Het is toch fantastisch dat het programma bijna 10 jaar na de eerste uitzending wordt gemaakt en uitgezonden door één van de meest prestigieuze tv zenders ter wereld. Daar ben ik en met mij het hele team dat al die jaren verantwoordelijk was voor het programma natuurlijk enorm trots op.”

De Engelse serie wordt geproduceerd door Ricochet, onder andere bekend van Blood, Sweat and Luxuries. Ricochet is net als Blazhoffski /DahlTV onderdeel van Warner Bros. Niet alleen het format maar ook de  onderwerpen van de Engelse serie zijn merendeels overgenomen van de Nederlandse uitzendingen. Zo zullen ook de Britten binnenkort weten wat het rode flubbertje in de gevulde olijf is, waarom citroenen zo glimmen en hoe partjes mandarijnen zonder velletje in blik komen. De eerstvolgende Nederlandse aflevering van de Keuringsdienst van Waarde staat gepland op 1 november bij de KRO op Nederland 3.

Bron: Blazhoffski

Bericht delen