Keuken Kampioen Divisie blijft te zien bij ESPN
woensdag 13 januari 2021

Keuken Kampioen Divisie blijft te zien bij ESPN

Alle wedstrijden in de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie worden live uitgezonden door ESPN. Dit op initiatief van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs. Mede door de ondersteuning van Supporterscollectief Nederland, ESPN, KNVB, Keuken Kampioen en de flexibiliteit van politie en gemeenten is dit mogelijk.

Vanwege de coronacrisis, en de daarbij behorende overheidsmaatregelen om alle wedstrijden in het Betaalde Voetbal zonder publiek te laten plaatsvinden, zijn de eerste en tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie live door ESPN uitgezonden om de supporters en sponsors de gelegenheid te geven om hun club te blijven volgen. Dit was een gezamenlijk initiatief van ESPN, de clubs en hoofdsponsor Keuken Kampioen. Daar komt nu ook de derde periode bij.

In het plan van aanpak afgelopen zomer is het uitgangspunt altijd geweest dat er vanaf januari weer (deels) publiek zou kunnen worden toegelaten. Bovendien was het op dat moment onzeker in hoeverre alle partijen ook in 2021 nog in staat zouden zijn om hun financiële bijdrage te kunnen leveren om alle wedstijden live in beeld te kunnen brengen.

Tien wedstrijden per ronde
Op initiatief van ESPN en dankzij een extra bijdrage van ESPN, CED en KNVB stond al vast dat er in de derde periode vier wedstrijden per speelronde live zouden worden uitgezonden, hetgeen al een verdubbeling betekende ten opzichte van de ‘normale situatie’ vóór de coronacrisis waarbij er twee wedstrijden per speelronde werden uitgezonden.

Echter hebben alle betrokken partijen op aandringen van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie een mogelijkheid gevonden om het aanbod van live wedstrijden nóg verder uit te breiden naar het maximaal aantal van tien live wedstrijden per speelronde. In een speciaal ingelaste videobijeenkomst hebben de clubs het belang om supporters en sponsors te bedienen benadrukt en de afspraak gemaakt om als collectief garant te staan voor de financiële consequenties die het mogelijk maken van het uitzenden van de extra zes live wedstrijden per speelronde met zich meebrengen.

Crowdfunding
Op vrijdag 8 januari startte het Supporterscollectief Nederland een crowdfundingactie om de benodigde 400.000 euro voor de productiekosten van de livewedstrijden op te halen. Het is voor supporters en sponsors nog steeds mogelijk te doneren.

Bron: Keuken Kampioen Divisie/BM

Bericht delen