Kermisexploitanten voeren actie op Media Park
vrijdag 3 juli 2020

Kermisexploitanten voeren actie op Media Park

Kermisexploitanten protesteren vrijdagmorgen op het Media Park in Hilversum. Met zo’n twintig vrachtwagens en andere voertuigen staan ze bij de hoofdingang. Ze laten omroepmedewerkers wel door, ze willen alleen aandacht vragen voor hun problemen.

Dit weekend gaan de eerste kermissen weer van start. In Moergestel, Maarheeze, Beugen en Zevenaar zijn kermissen. Maar volgens de actievoerende exploitanten zijn daarmee de problemen niet voorbij.

Ze zeggen dat ze meer financiële steun van de overheid nodig hebben vanwege de coronacrisis. Ook hebben ze er last van dat de regels niet erg duidelijk zijn en van plaats tot plaats verschillen.

Een kermisexploitant uit Groningen zegt dat ze vannacht op weg gingen naar Den Haag, maar dat ze hebben besloten naar Hilversum te gaan toen ze hoorden dat Defensie de Haagse binnenstad had afgesloten.

De politie greep niet in, ook omdat de actievoerders iedereen doorlieten. “Ze willen hun verhaal kwijt, daar gaan wij verder niet over”, zegt een politiewoordvoerder. De demonstranten zijn rond 9.00 uur weer vertrokken.

Bron: NOS/BM

Bericht delen