Kefah Allush zoekt Oases in de Lage Landen
woensdag 25 augustus 2021

Kefah Allush zoekt Oases in de Lage Landen

EO-presentator Kefah Allush neemt de kijker mee in zijn zoektocht naar kleine, eigenzinnige gemeenschappen dicht bij huis. In de zesdelige reisserie Oases in de Lage Landen trekt hij langs bijzondere plekken in Wijk aan Zee, Vijlen, Vlieland, het Belgische Korsele en Oostende en net over de grens in het Duitse Kranenburg.

Kefah ontmoet mensen die zich in een snel veranderende samenleving vastklampen aan het verleden of zoeken naar een nieuwe toekomst. Oases in de Lage Landen is een filmische expeditie langs diepgevoelde wortels, de angst voor verandering en de hoop op een nieuwe toekomst.

Het is een verrassende serie met de vertrouwde ingrediënten die ook Oases in de Oriënt kenmerkten: mooie landschappen, onbekende verhalen en verrassende ontmoetingen. Presentator Kefah Allush is enthousiast over de bezochte gebieden. “Door de pandemie kon ik niet als gewoonlijk op avontuur gaan in verre exotische oorden. Maar het was een geweldige gelegenheid om eindelijk eens dichter bij huis bijzondere plaatsen te bezoeken en op te trekken met boeiende mensen. Het zijn zes prachtige portretten geworden van Oases in de Lage Landen.”

De serie is te zien vanaf woensdag 8 september, om 22.15 uur bij de EO op NPO 2.

Bron: EO/BM

Bericht delen