Dinsdag 16 januari 2018

Karin de Groot opgelucht na afscheid

Aan de vooravond van haar vijftigste verjaardag, na een kwart eeuw trouwe dienst, is het welletjes voor Karin de Groot. “Ook al had ik het fijn, al minstens vijftien jaar realiseer ik me dat ik graag aan anderen het vak wil leren. Ik weet dat zulke banen niet in de krant staan, maar ik keek toch altijd even of ze niet ergens een interviewdocent zochten,”

aldus de KRO-presentatrice tegen interviewster Annemiek Schrijver in de nieuwe editie van Broadcast Magazine.

Of niet meer herkend worden jammer is, zal moeten blijken. Ook de spontane neiging om vrienden het hemd van het lijf te vragen, zal De Groot onderdrukken. “Ik zeg niet dat ik nooit meer een programma zal doen, maar ik voel opluchting. Ik hoef nooit meer op tv, heerlijk! Ik ben niet nerveus voor een uitzending. Ik hoop alleen dat ‘ie niet doorgaat.”

Terugblikkend op kijkcijfers noemt De Groot Spoorloos het hoogtepunt. “Na een vermeend slechte uitzending zaten we in mineur bijeen, toen er directietaart binnenkwam omdat de kijkcijfers nog nooit zo hoog geweest waren. En de allereerste Leescoupé was het dieptepuntje, want die zat tegenover Peter R. met Joran van der Sloot. Die 40.000 kijkers van ons waren vast in slaap gevallen, niet wetend dat de tv nog aanstond, haha!”

Het volledige interview met Karin de Groot is te lezen in Broadcast Magazine 322, die half maart verschijnt. Klik hier voor een abonnement.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen