Karin de Groot gaat ITV Studios Netherlands leiden
vrijdag 12 oktober 2018

Karin de Groot gaat ITV Studios Netherlands leiden

De Britse zendergroep ITV lanceert op korte termijn ITV Studios Netherlands. ITV wil graag in Nederland unscripted en scripted formats voor Nederlandse omroepen produceren.

Karin de Groot, nu nog zenderbaas bij SBS6, Net5, Veronica en SBS9, neemt de rol van Managing Director op zich en zal deze functie vanaf begin 2019 vervullen. De Groot was eerder ook Chief Executive Officer voor IDTV en Head of Production bij EndemolShine.

ITV Studios Netherlands maakt deel uit van het ITV Studios Global Creative Network, en staat onder leiding van Mike Beale. Het is een netwerk dat is opgezet om de formats van ITV Studios internationaal te exploiteren.

”Het is een eer om voor een bedrijf te werken met zo’n breed scala aan krachtige, niet-gescripte en script-formats. Ik ben verheugd om ITV’s content naar de Nederlandse markt te brengen en kijk ernaar uit om op een innovatieve en samenwerkende manier met partners aan de slag te gaan”, zegt Karin de Groot.

Thomas Loudon, directeur corporate communicatie van Talpa Network, meldt het volgende aan Broadcast Magazine: “Karin de Groot zal inderdaad begin 2019 haar nieuwe rol oppakken. Momenteel is zij nog televisiedirecteur bij Talpa Network. Er zal voor gezorgd worden dat haar opvolging voor die tijd geregeld is. ITV Studios Netherlands gaat zich vanaf nu bezighouden met de productie van formats uit de ITV catalogus, voor de Nederlandse markt.”

“ITV Studios Netherlands wordt onderdeel van ITV Studios Global Creative Network. Het komt onder de Talpa Media paraplu, naast Talpa Producties, MasMedia, Talpa Fictie en Vorst Media. Het is logisch om een bedrijf dat zich volledig gaat richten op formats van ITV te laten vallen onder de ITV partner hier in Nederland. Talpa Media blijft werken aan zijn eigen omvangrijke format catalogus. Intussen is het goed om te bedenken dat Talpa Media 100% eigendom is van ITV Studios.”

Bron: BM

Bericht delen