Kantoor Belgisch mediabedrijf DPG ontruimd na ‘bedreiging vanuit Nederland’
dinsdag 25 mei 2021

Kantoor Belgisch mediabedrijf DPG ontruimd na ‘bedreiging vanuit Nederland’

Het hoofdkantoor van het Belgische mediabedrijf DPG in Antwerpen is korte tijd ontruimd geweest. Volgens de politie hebben onbekenden gedreigd met een aanslag op het gebouw, dat in de buurt ligt van het centraal station van Antwerpen.

Bronnen binnen de politie melden aan Belgische media dat de dreiging aan DPG vanuit Nederland kwam. In de extreemrechtse groep Dutch Freedom Fighters op Facebook zou het plan zijn opgeworpen om een bompakket te sturen naar DPG en het kantoor met een knokploeg te bezoeken.

Een groepslid met bedenkingen zou zich volgens Het Laatste Nieuws hebben gemeld bij de Nederlandse politie, die Belgische collega’s zou hebben ingeseind. Het uiteindelijke doel van de groepsleden zou zijn geweest om het adres te achterhalen van Marc Van Ranst, de Vlaamse viroloog die vanwege bedreigingen ondergedoken zit.

De Belgische politie is de afgelopen dagen alert op terreurdreigingen vanwege de voortvluchtige militair Jürgen Conings, die wordt gezocht in verband met het bedreigen van onder meer Marc Van Ranst. Zondag werd een station in Brussel ontruimd nadat een reiziger dacht Conings te hebben gezien.

DPG Media is het moederbedrijf van onder meer de krant Het Laatste Nieuws en de commerciële tv-zender VTM. Het is tevens het grootste mediabedrijf in Nederland als uitgever van onder meer AD, De Volkskrant en Trouw. Ook is DPG eigenaar van radiozender Qmusic en nieuwssite NU.nl.

Bron: NOS/BM

Bericht delen