Kandidaten voor overname Media Groep Gelderland

Een aantal gegadigden wil Media Groep Gelderland uit Doetinchem overnemen. Onder de overnamekandidaten is de huidige de directie van het mediabedrijf waar onder meer Graafschap TV, Gelre TV en productiebedrijf Zinopsis onder vallen. “Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ik verder zou zijn dan nu,” zegt curator Vincent Jongerius.

Daarmee wil hij aangeven dat een overname van de Media Groep Gelderland nog allerminst zeker is. “Ik heb nog geen uitgewerkt plan voor een doorstart gezien. Ik weet wel dat er wordt gewerkt aan zo’n plan en dat er kandidaten zijn, maar dat wil niet zeggen dat er een doorstart komt. Ik hoop daar komende week meer informatie over te hebben.”

Curator Jongerius wil niet zeggen hoeveel kandidaten er zijn, wel dat het om meer dan één gaat. Ook over wie de kandidaten zijn zwijgt de curator. Wel is bekend dat de huidige directie in is voor een doorstart. “Dat zijn we nog steeds. We zijn bezig met een plan voor een afgeslankt bedrijf: ‘back to basic’. Dat plan gaan we zo snel mogelijk indienen en daarna zien we wel verder,” zegt mede-directeur Mario Huntink van de failliete Media Groep Gelderland.

Hij weet dat er meer kapers op de kust zijn om ‘zijn’ bedrijf over te nemen, maar weet niet wie ze zijn. “Mocht een ander bedrijf Media Groep Gelderland overnemen dan hoop ik zij doorgaan met een commerciële regionale zender, want dat was en is de opzet van het bedrijf,” zegt Huntink.

Bron: De Gelderlander

Bericht delen