Dinsdag 16 januari 2018

Kandidaten Nationaal Songfestival bekend

Donderdagmiddag heeft de TROS de zes kandidaten voor het Nationaal Songfestival bekendgemaakt. De selectiecommissie is de afgelopen maanden druk geweest om alle 491 inzendingen te beluisteren en te bekijken om uiteindelijk te komen tot zes kandidaten en zes liedjes. Naast ‘kant en klare’ inzendingen zijn er ook combinaties gemaakt tussen ingezonden nummers en artiesten.

Opmerkelijk is dat vijf van de zes geselecteerde artiesten uit de stal van John de Mol komen. De Mol zat in de selectiecommissie, samen met Andre de Raaff, Natasja Lammers, Cornald Maas en Daniël Dekker.

 

De volgende zes acts zijn geselecteerd:

Chocolatte, geschreven en gecomponeerd door Jan Rooymans/Chris Silos en gezongen door Raffaëla.
You and Me, geschreven en gecomponeerd door Joan Franka/Jessica Hogeboom en gezongen door Joan Franka.
Take me as I am, geschreven en gecomponeerd door Alain Clark/Steve Diamond/Ben Caver en gezongen door Ivan Peroti.
We can overcome, geschreven door Gordon Groothedde/Curtis Richardson, gecomponeerd door Gordon Groothedde en gezongen door Pearl.
Undercover Lover, geschreven door Bruce R.F. Smith en gecomponeerd door Michel van der Zanden en gezongen door Tim Douwsma.
Children of the World, geschreven en gecomponeerd door Martijn Schimmer en gezongen door Kim de Boer.

Zondag 26 februari gaan zij de strijd met elkaar aan bij het Nationaal Songfestival en die avond wordt bekend wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Bakoe, Azerbeidzjan in mei bij het Eurovisie Songfestival.

Bron: Broadcast Magazine/TROS

Bericht delen