Article header image

Kandidaten gezocht voor Stan Storimans Prijs

Camjo’s en cameramannen/vrouwen kunnen zich laten nomineren voor de Stan Storimans Prijs. Dat is de prijs voor beste nieuws- of actualiteitenreportage 2014. Aanmelden kan hier tot 29 april 2014.

Freelance-cameraman Stan Storimans (Tilburg, 8 januari 1969) was op 12 augustus 2008 samen met RTL-correspondent Jeroen Akkermans in de Georgische hoofdstad. Zij waren daar om verslag te doen over het conflict tussen Georgië en Rusland over Zuid-Ossetië. Bij een bombardement van het Russische leger werd Stan door een kleine granaatscherf in het achterhoofd getroffen. Hij was vrijwel op slag dood. Jeroen raakte lichtgewond aan een been. Elf Georgische burgers kwamen eveneens om het leven.

De uitreiking van de prijs vindt dit jaar plaats tijdens de AVM Broadcasting beurs. De Stan Storimans Prijs werd in 2013 gewonnen door camerajournalist Jeroen Kelderman van RTV Drenthe. De beeldkwaliteit van zijn reportage over het werk van de luchtmobiele brigade uit Assen in Kunduz, Afghanistan, was volgens de jury van ‘bijzondere klasse’.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen