Article header image

Kamer voor inperken veelverdieners omroepen

De Tweede Kamer heeft unaniem ingestemd met een voorstel om het aantal veelverdieners bij de publieke omroep terug te dringen tot maximaal drie.

Op initiatief van gedoogpartij PVV mogen niet meer dan drie presentatoren, verslaggevers of bestuurders meer verdienen dan de norm van ongeveer 193.000 euro. Dit jaar verdienen nog elf presentatoren bij de publieke omroepen meer.

De NPO is bezig dit aantal terug te brengen naar maximaal acht: vijf televisie- en drie radiopresentatoren. Ook twee bestuursleden bij de Raad van Bestuur en de NRCV-directeur verdienen nog boven de zogenoemde ‘Balkenendenorm’.

Minister Marja van Bijsterveldt van Media liet maandag bij de bespreking van de plannen voor de toekomst van de publieke omroep al weten het oordeel over de salarissen aan het parlement te laten.

Regeringspartijen VVD en CDA vinden met de PVV dat het belastinggeld bij de publieke omroep op de juiste manier moet worden besteed. Volgens een woordvoerder van de NPO “heeft de belastingbetaler niets aan deze maatregel, omdat het deel van het salaris van de presentatoren dat boven de Balkenendenorm uitkomt, door de omroepverenigingen wordt betaald. Wel wordt het moeilijk om talent aan ons te binden en daar heeft de belastingbetaler wel belang bij.”

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen