Kaja Wolffers van NL Film naar Amazon Prime Video
maandag 11 januari 2021

Kaja Wolffers van NL Film naar Amazon Prime Video

Per 1 maart gaat producent Kaja Wolffers na tien jaar NL Film verlaten om te starten als Hoofd Content Benelux bij Amazon Prime Video.

Kaja Wolffers (1973) is nu nog Creative Director en Producent bij NL Film en voert samen met financieel directeur Ronald Versteeg en producent Sabine Brian de dagelijkse leiding van het Amsterdamse productiehuis. Hij wordt in 2010 als Creative Director bij NL Film aangetrokken, waarna hij in 2015 toetreedt tot de directie. Kaja is als Creative Director en Producent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van series en films bij NL Film.

Kaja begon zijn carrière met het regisseren van televisieseries. In 2005 maakte hij de overstap naar MTV Networks als Head of Creative Nickelodeon en ontwikkelde in deze functie onder andere de jeugdserie Het Huis Anubis samen met Studio 100. Onder zijn verantwoordelijkheid kreeg deze serie een remake in Duitsland en later in de VS.

In 2008 trad hij toe tot de Nederlandse directie van MTV Networks als VP MTV Networks Productions. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het lokaal product van alle zenders van MTV Networks. In zijn laatste jaar bij MTV Networks was hij werkzaam in het management team van Nickelodeon Noord Europa.

Bron: NL Film/BM

Bericht delen