Juryleden en kandidaten Op zoek naar Maria bekend
donderdag 11 februari 2021

Juryleden en kandidaten Op zoek naar Maria bekend

Na tien jaar keert het programma Op zoek naar… terug op televisie. Dit keer wordt er gezocht naar Maria. De vierkoppige jury bestaat uit Pia Douwes als juryvoorzitter, Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer.

Op zoek naar Maria is vanaf zondag 21 februari wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 1. Het programma wordt geproduceerd door Warner Bros. ITVP Nederland. Op zoek naar Maria is gebaseerd op een format dat is bedacht door de BBC en de Really Useful Group.

Pia Douwes was ook in de vorige edities van Op zoek naar… te zien als jurylid. In Op zoek naar Maria neemt ze voor het eerst plaats in ‘de troon’ als juryvoorzitter. Alle juryleden hebben zelf ook jarenlange ervaring, als musicalacteur of musicalregisseur. Op zoek naar Maria wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

Tien kandidaten
De tien kandidaten hebben uiteenlopende ervaring in het musicalvak. Een aantal speelden al hoofdrollen in binnen- en buitenland, maar er zijn ook kandidaten die net zijn afgestudeerd. Wie treedt er in de voetsporen van Brigitte Heitzer (Op zoek naar Evita), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph), Noortje Herlaar (Op zoek naar Mary Poppins) en Tommie Christiaan (Op zoek naar Zorro)?

In iedere aflevering van Op zoek naar Maria moeten de kandidaten zich bewijzen tegenover de vierkoppige jury die hun optredens op professionele wijze becommentarieert. Vervolgens is het aan de Nederlandse kijker om te stemmen wie er door mogen en wie er in de ‘sing off’ terechtkomen. In de daarop volgende uitslagronde laten de twee ‘Maria’s’ met de minste stemmen nog één keer aan de jury en de kijkers thuis zien wat zij aan talent in huis hebben.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen