woensdag 17 januari 2018

Jurydag International Emmy Awards in Amsterdam

De jurydag voor halve finale van de International Emmy Awards vindt plaats in Amsterdam. Op 13 september beoordelen 15 experts uit de advertising-, media- en tv-branche de beste internationale tv-producties in de categorie non scripted entertainment.

In Amsterdam worden de hele dag tv-producties gescreend door juryleden van onder andere, RTL Germany, SBS Broadcasting Nederland, Tuvalu en Mondelez. Het is voor het eerst dat adverteerders betrokken zijn bij het juryproces. De jury wordt begeleid door Emmy judging manager, Jessica Franco van de International Academy Awards. De genomineerden worden eind september bekend gemaakt.

De jurydag wordt georganiseerd door The Story Lab. The International Academy of Television Arts & Sciences maakt zich sterk voor kwaliteit, originaliteit en creativiteit. Een gedachte die ook in de visie van The Story Lab past. The Story Lab produceert content, investeert daarin en brengt internationale formats naar de Nederlandse markt.

Erik de Winter, Head of The Story Lab Nederland en lid van The International Academy of Television Arts & Sciences: “We hebben gekozen om de categorie non-scripted entertainment dit jaar naar Nederland te brengen. Deze categorie is één van de belangrijkste pilaren binnen ons huidige aanbod. Nederland is één van de koplopers op het gebied van non scripted wereldwijd. Iets waar we trots op mogen zijn. Daarnaast wilden we graag adverteerders betrekken bij het juryproces. We zien namelijk dat adverteerders een steeds belangrijkere rol innemen bij het investeren en creëren van formats.”

Nathaniel, Emmy judging director, International Academy: De gastheren van de halve finale zijn marktleiders in hun vakgebied en vormen een integraal onderdeel van de wedstrijd. We zijn dankbaar dat Erik en The Story Lab dit jaar gastheer willen zijn voor de jurydag in Amsterdam en daarmee hun naam aan de Academy willen verbinden.”

De winnaars per categorie worden bekend gemaakt tijdens de International Emmy Awards op 21 november 2017 in New York.

Bekende Nederlandse winnaars in de categorie non-scripted zijn:
2009: The Phone, Park Lane TV Productions
2008: The Big Donor Show, Endemol for BNN

Bekende Nederlandse winnaars van de afgelopen jaren
2015: Maarten Heijmans, Ramses, categorie best actor
2014: Bianca Krijgsman, De Nieuwe Wereld, categorie best actress
2007: Pierre Bokma (tie), The Chosen One, VPRO Television / IdtV Film BV, categorie best actor

Bron: The Story Lab/Broadcast Magazine

Bericht delen