Jurre Geluk, Ellie Lust en Envy Pery presenteren de Pride Test
dinsdag 27 juli 2021

Jurre Geluk, Ellie Lust en Envy Pery presenteren de Pride Test

Wie gooide de eerste baksteen bij de Stonewall Riots? Wat zijn de grootste Pride hits? Wie is Nederlands kampioen handtaswerpen?

Ellie Lust, Jurre Geluk en Envy Peru halen de Pride met trots naar de studio. Samen testen zij aan de hand van twintig vragen de kennis van het publiek en het panel: Anna Nooshin, Barrie Stevens, Loiza Lamers, Robbert Rodenbrug, Romana Vrede, Patricia Paay en Thorn de Vries.

Omdat veel Pride-evenementen niet doorgaan, is het belangrijk dat de LHBTQIA+ community elkaar opzoekt, ervaringen deelt en het belangrijkste: zichtbaar blijft. Want er valt nog veel te halen, ook in Nederland. Het presentatietrio tovert de studio om tot Pride-paradijs en haalt alles uit de kast om te vieren wat er goed gaat, maar staat ook stil bij wat er beter kan.

Natuurlijk moet het panel ook laten zien wat ze aan kennis in huis hebben. Van queers en queens en van revolutie tot regenboog: wat weten zij van de geschiedenis van de Pride, ballroomdansen, drag queens, protesten, inclusiviteit en de actualiteiten? En wie kroont zich aan het einde van de avond tot echte Pride-expert? De Pride Test is op 2 augustus om 20.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Roy Beusker/BNNVARA

Bericht delen