Dinsdag 16 januari 2018

Jurgen van den Berg presentator Cappuccino

Jurgen van den Berg presenteert vanaf medio oktober het radioprogramma Cappuccino. Van den Berg is de opvolger van Frank du Mosch. Cappuccino wordt iedere zaterdagochtend uitgezonden door de NCRV op Radio 2.

Behalve de presentatie verandert ook de inhoud van het programma. Enkele vaste rubrieken worden vernieuwd. De telefoontjes met luisteraars blijven, evenals de licht-informatieve onderwerpen en de live-muziek.

Deze veranderingen hangen samen met wijzigingen in het nieuwe seizoen op Radio 2 in het kader van het streven van de zender om een iets jongere doelgroep te bereiken. Radio 2 moet het gat vullen tussen het jonge publiek van 3FM en de 50+-zender Radio 5 Nostalgia.

Jurgen van den Berg presenteert voor de NCRV sinds 2009 al de Radio 1-programma’s Lunch! en Stand.nl. Daarvoor was hij jarenlang de vaste nieuwslezer in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM en presenteerde hij voor de NOS veel sportprogramma’s zoals Langs de Lijn en Radio Tour de France.

Cappuccino bestaat inmiddels ruim vijftien jaar. De eerste presentator was Sjors Fröhlich. Hij heeft het programma gepresenteerd tot de zomer van 2007. De laatste jaren is de vaste presentator Frank du Mosch.

Bron: NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen