Junior Eurovisie Songfestival live vanuit twaalf landen
zondag 29 november 2020

Junior Eurovisie Songfestival live vanuit twaalf landen

Het Junior Eurovisie Songfestival is zondag om 17.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp. De meidengroep Unity vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale finale. Jayda, Maud, Naomi en Demi zingen hun nummer Best Friends voor miljoenen mensen.

De vakjury en de kijkers thuis bepalen uiteindelijk wie de winnaar wordt. De internationale finale wordt live uitgezonden en Jan Smit verzorgt het commentaar. De uitzending duurt twee uur.

Door de coronacrisis treden alle twaalf deelnemers zondag in de finale op vanuit hun eigen land. Ook is er geen publiek bij de show aanwezig. De European Broadcasting Union (EBU) en de Poolse omroep TVP verzorgen de uitzending. Songfestivalbaas Martin Österdahl meldt dat het organiseren van het Junior Eurovisie Songfestival dit jaar door de coronacrisis complexer en lastiger was dan ooit.

“We keken naar oplossingen. Veel mensen moesten daardoor extra werk leveren. Sommigen moesten dubbel zoveel werken als normaal. Dat geldt vooral voor de mensen van TVP, maar ook voor alle deelnemende omroepen uit de overige landen”, aldus Österdahl.

“Door technologie van het hoogste niveau kunnen we toch bij elkaar zijn ondanks dat er beperkingen zijn. Het wordt daarom een heel bijzondere show, die waarschijnlijk nog lang herinnerd zal worden. Deze show laat de echte spirit van Eurovision zien. Het laat zien dat we veerkrachtig kunnen zijn en goed samen kunnen werken. En we zien zondag een groep jonge mensen die hun droom levend houden.”

Bron: Nu.nl/AVROTROS/BM
Foto: Marc Mingels/AVROTROS

Bericht delen