Dinsdag 16 januari 2018

Jorritsma haalt uit naar Castricum

Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere dacht in Den Haag veilig te zijn voor haar aartsrivaal Rutger Castricum, maar ook bij de de lancering van de Koningsspelen in Den Haag wist de PowNed-verslaggever haar te vinden. Dat mondde uit in een duwpartij.

Jorritsma vond dat de verslaggever zich niet fatsoenlijk gedroeg, vroeg hem weg te gaan – “Hou op vent, sodemieter op” – en dreigde de politie erbij te halen. Castricum pareerde de dreiging met “Gaan we de politie erbij halen? Dat wil ik zien”.

Deze is er uiteindelijk niet meer bijgekomen, laat PowNed aan Omroep West weten. “We kwamen daar om een item te maken over de Koningsspelen. We hebben gewoon gesproken met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, lid van het Nationaal Comité, de staatssecretaris van Onderwijs en Richard Krajicek. Helaas wilde Jorritsma ons niet te woord staan.”

Dat laatste lijkt ook in de toekomst niet te gaan gebeuren. De persvoorlichter van Almere: “Jorritsma heeft in december de omroep niet te woord gestaan. Als ze het dan toch proberen, zal de burgemeester aangeven dat ze geen interview wil geven. ‘Ik wens niet te praten en daarmee basta’ was vandaag het antwoord en zal dat ook in de toekomst zijn”, laat de gemeente weten.

PowNed is niet van plan om Jorritsma bij volgende gelegenheden te ontwijken. “Ze is verplicht ons te woord te woord te staan”. Of het ooit goed komt tussen Annemarie Jorritsma en PowNed is niet te zeggen. Volgens PowNed ligt het niet aan de omroep. “Zij heeft een probleem met ons, wij niet met haar.”

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) laat weten dat Jorritsma of een minister altijd het recht heeft om een journalist of media te weigeren.

Bron: Omroep West

 

Bericht delen