Dinsdag 16 januari 2018

Joris van Poppel nieuwe correspondent België

Joris van Poppel wordt per 1 mei de nieuwe NOS correspondent in België. Hij werkte daar al van 2002 tot 2006 als correspondent voor het Algemeen Dagblad en Radio 2 en sinds 2009 is hij bureauredacteur op het NOS Buro Brussel. Van Poppel neemt het stokje over van Wessel de Jong die vanaf juli correspondent in de Verenigde Staten is.

“België, dat zijn eigenlijk twee landen,” aldus Van Poppel. “Ik woon in Brussel op de taalgrens en zie Vlamingen en Franstaligen steeds verder uit elkaar groeien. De Franstalige buren hebben demonstratief een Belgische vlag uit hun raam gehangen. De Vlamingen praten steeds openlijker over onafhankelijkheid. Ik heb enorm veel zin om verslag te doen vanuit dit heerlijke, chaotische land. Pardon…landen.”

Gerard van den Broek, chef buitenland bij NOS Nieuws: “Joris kent de Belgische samenleving en politiek als geen ander en België verdient als belangrijk buurland de best mogelijke correspondent. Het land is meer dan alleen de vestigingsplaats van de Europese Unie. De afgelopen jaren hebben we veel energie in de verslaggeving over Vlaanderen en Wallonië gestoken en daar blijven we mee doorgaan.”

Als correspondent België maakt Van Poppel deel uit van het NOS Buro Brussel. Daar werken ook de twee andere NOS-correspondenten: Paul Sneijder, correspondent NAVO en Chris Ostendorf, correspondent Europese Unie. Van Poppel is naast correspondent België tevens plaatsvervanger van Ostendorf. Wie Joris van Poppel als bureauredacteur in Brussel opvolgt, is nog niet bekend.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen