dinsdag 16 januari 2018

Joris Linssen herenigt vluchtelingen

Joris Linssen komt vrijdag 22 november op Nederland 1 met het nieuwe NCRV-programma Joris United. In dit programma reist Linssen samen met Nederlandse vluchtelingen af naar een plek in de buurt van hun moederland om het onmogelijke mogelijk te maken.

Zoals een hereniging met hun moeder, zus of beste vriend die zij nooit meer dachten te ontmoeten. Onderweg bespreken ze de gruwelijke dilemma’s van vluchtelingen en bezoeken ze kampen waar ze soms jarenlang woonden. Inmiddels hebben ze in Nederland na jaren een bestaan opgebouwd, maar het verdriet om wat ze moesten achterlaten blijft.

Joris Linssen: “In de acht jaar dat ik het tv-programma Hello Goodbye presenteerde vond ik de gezinsherenigingen van vluchtelingen altijd heel aangrijpend. Nu ga ik samen met vluchtelingen terug naar de regio die ze moesten ontvluchten en uiteindelijk is er een ontmoeting met hun dierbaren, van wie ze dachten dat ze ze nooit meer zouden zien. Deze verhalen hebben mij diep geraakt en zullen ook de kijker niet onberoerd laten.”

Joris United is vanaf vrijdag 22 november om 21.30 uur te zien op Nederland 1.

Bron: NCRV

Bericht delen