Joris’ kerstboom keert terug bij KRO-NCRV
donderdag 9 december 2021

Joris’ kerstboom keert terug bij KRO-NCRV

KRO-NCRV presentator Joris Linssen rijdt ook dit jaar dwars door Nederland om persoonlijke verhalen bij mensen thuis op te halen in het programma Joris’ kerstboom. Die mensen kunnen als vanouds een foto van een dierbaar persoon in de boom hangen en vertellen waarom ze hem of haar graag in het licht willen zetten.

Piet zet een toekomstige leverdonor voor zijn vrouw in het licht en Anoeska wil graag het verhaal van haar zus delen. Anoeska is door haar zus enorm gesteund toen zij met haar vier kinderen aangewezen was tot de voedselbank, omdat zij één van de slachtoffers was van de toeslagenaffaire.

Marianne zet zuster Hilde in het licht omdat zij nog steeds in haar klooster mag wonen, nadat deze zomer haar appartement onder water stond tijdens de overstromingen in Valkenburg. En Natascha zet Vincent vanuit het Blijf-van-mijn-lijfhuis in het licht. Vincent geeft haar weer de liefde die ze nodig heeft, nadat ze door haar partner vreselijk mishandeld werd.

Presentator Joris Linssen over het nieuwe seizoen: “Dit jaar heeft Joris’ kerstboom een flinke opfrisbeurt gekregen. Met een klein, lief boompje rijd ik in mijn elektrische auto, die op een rijdende kerstbal lijkt, heel Nederland door. Aan de voordeur vraag ik mensen wie zij in het licht willen zetten en dat levert ontroerende en hartverwarmende verhalen op. Ik voel dat de behoefte aan een warme kerst groter is dan ooit. Fijn om daar een rol in te kunnen spelen!”

Joris’ kerstboom is van 20 tot en met 24 december om 21.10 uur en 25 december om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen