Article header image

Joost Oranje hoofdredacteur Nieuwsuur

Joost Oranje, plaatsvervangend hoofdredacteur van NRC Handelsblad, is benoemd tot hoofdredacteur van Nieuwsuur. Hij volgt Carel Kuyl op, die mediadirecteur van de NTR is geworden. Oranje (49) werkte eerder vijftien jaar bij de omroep, onder meer als verslaggever van NOVA. In 1998 ging hij naar NRC Handelsblad, waar hij onderzoeksjournalistiek deed en uiteindelijk in de hoofdredactie kwam.

De 49-jarige Oranje werkte in de jaren 80 bij de radioprogramma’s Hier en Nu (NCRV) en Nieuwsradio (Veronica). In 1990 stapte hij over naar televisie als verslaggever bij Veronica’s Nieuwslijn en later 2Vandaag. In 1994 begon hij als researcher bij NOVA, de voorloper van Nieuwsuur. Oranje noemt het een logische stap in zijn journalistieke ontwikkeling. “Nieuwsuur en NRC staan dicht bij elkaar in hun ambitie: toegankelijke kwaliteitsjournalistiek op het hoogste niveau.”

Carel Kuyl is ingenomen met zijn opvolger. “Met Joost halen we een zware en ervaren journalist binnen die zijn sporen heeft verdiend op het gebied van de onderzoeksjournalistiek. Dat is een van de terreinen waarop Nieuwsuur zich wil onderscheiden”, zegt hij.

Bron: Spreek’buis/NOS

 

Bericht delen