Joop Daalmeijer nieuwe voorzitter Raad van Toezicht HKU
donderdag 25 oktober 2018

Joop Daalmeijer nieuwe voorzitter Raad van Toezicht HKU

Joop Daalmeijer start op 1 november als voorzitter van de Raad van Toezicht van HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).

Daalmeijer heeft een grote staat van dienst in de media- en cultuursector als journalist, bestuurder en toezichthouder. Tot eind 2016 was hij voorzitter van de Raad voor Cultuur. “HKU levert professionals af aan de culturele wereld waar ik al jaren met plezier in werk en als consument van theater, dans, muziek, beeldende kunst en vormgeving veel mee in aanraking kom. Dat zie ik als een verrijking van mijn leven.”

Bestuursvoorzitter Roelof Bleker van HKU is verheugd over de komst van Daalmeijer. “De nieuwe toezichthouder heeft een belangrijk netwerk en veel bestuurservaring in de sectoren waar wij onze studenten voor opleiden: kunst, cultuur en media. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij van grote betekenis voor ons zal zijn.”

Daalmeijer werd bekend als journalist en presentator op radio en tv. Na zijn directeurschap bij Veronica in de jaren negentig, werkte hij voor vele publieke en commerciële omroepen in uiteenlopende functies. Hij was onder meer netcoördinator van Nederland 1 en 2, hoofdredacteur van de Wereldomroep en directeur van de NPS (Nederlandse Programma Stichting). Van 2011 tot eind 2016 zat hij de Raad voor Cultuur voor. Op dit moment is hij onder andere toezichthouder bij Free Press Unlimited.

Bron: HKU/BM

Bericht delen