John de Mol wil nieuwsprogramma’s op zijn eigen tv-zenders
donderdag 29 maart 2018

John de Mol wil nieuwsprogramma’s op zijn eigen tv-zenders

Nieuws moet belangrijker worden voor de tv-zenders SBS6 en Net5 van Talpa. Zo verklaart John de Mol de overname van het ANP.

“Het ANP is een organisatie waar 24 uur per dag, zeven dagen in de week nieuws wordt verwerkt”, zegt De Mol. “Wij zijn met het Talpaconcern van plan om onze kijkers en luisteraars ’twentyfour-seven’ te bereiken en daar hoort ook nieuws bij.”

Journalistenvakbond NVJ noemt de overname van het ANP door Talpa verrassend nieuws. “Het ANP bedient vrijwel het hele medialandschap met nieuws”, zegt Thomas Bruning van de NVJ. “Nu wordt een grote speler in dat medialandschap eigenaar van die nationale nieuwsvoorziening. Daar zitten de zorgen.”

John de Mol garandeert zich niet met de journalistieke inhoud van het ANP te bemoeien. “Er bestaat een redactiestatuut waarin de redactionele onafhankelijkheid wordt gegarandeerd. Dat zullen wij volledig respecteren.”

De Mol is blij met de overname van het ANP. “Wij zijn een sterk multimediabedrijf maar nieuwsvoorziening was een blinde vlek. Die hebben we nu opgevuld. En wij kunnen het ANP verder versterken als het gaat om video, daarin loopt het ANP nog wat achter. Andersom helpt het ANP ons om nieuws onderdeel te maken van de programmering van Talpa-zenders.”

Bron: NOS/TMG/BM

Bericht delen