Article header image

John de Mol hoofdgast in RTL Late Night

John de Mol is donderdagavond een uur lang de hoofdgast in RTL Late Night. Humberto Tan gaat in deze speciale uitzending dieper in op de spraakmakende carrière van de mediamagnaat. Daarnaast schuiven ook diverse gasten aan die een belangrijke rol in John’s carrière of privéleven spelen, zoals zijn zus Linda en zoon Johnny.

Behalve Linda en Johnny komen ook andere gasten langs, zoals Tony Berk, de beste vriend van John die vaak ook als zijn raadgever functioneert. Ook Willem van Kooten zit aan tafel: hij redde John in zijn beginperiode van het faillissement. Tot slot schuift RTL 4- programma directeur Erland Galjaard aan, die niet alleen zakelijk, maar ook privé al ruim tien jaar met John de Mol te maken heeft.

Verder bespreekt Humberto met John zijn eerste successen in Nederland en Duitsland en de bijzondere ontstaansgeschiedenis van enkele van zijn meest baanbrekende producties. Maar ook de verkopen van zijn bedrijven Endemol en recentelijk Talpa aan het Britse ITV komen aan bod, alsmede de manier waarop De Mol ook nog tot ontspanning komt.

Naast deze gesprekken blikt Humberto terug op de producties van John de Mol aan de hand van bijzondere beelden, zoals één van de allereerste muziekregistraties die John ooit produceerde en de eerste uitzending van Traumhochzeit. RTL Late Night kijkt ook over de grenzen: wat vinden bijvoorbeeld de Amerikanen en de Britten van de producties van De Mol?

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen