Woensdag 17 januari 2018

Joey Boink te gast bij Jinek

Joey Boink, de filmmaker van de documentaire Jesse over GroenLinks-voorman Jesse Klaver, is maandagavond te gast bij Eva Jinek.

Dit weekend besloot BNNVARA de documentaire, die gepland stond voor maandag 4 september, toch niet uit te zenden nadat discussie was ontstaan over de objectiviteit van de film. Boink is verbaasd over deze keuze. Verslaggever Jaïr Ferwerda peilt de stemming bij de NPO najaarspresentatie over dit besluit.

Boink vindt het onterecht dat hij nu als een “GroenLinks-man wordt bestempeld”. Hij is nooit lid geweest van die partij en heeft in de loop van de jaren naar eigen zeggen van alles gestemd. “Ik ben een documentairemaker en door mijn studie politicologie heb ik extra interesse in politieke onderwerpen. Ik heb ook wel eens korte video’s gemaakt voor de VVD Amsterdam.”

GroenLinks en de producent Doxy films wilden de voorpremière van de documentaire in Pathé Rembrandt in Utrecht heel graag door laten gaan. Maar daarvoor geeft BNNVARA geen toestemming. “Niet uitzenden is wat ons betreft niet op tv, radio, internet, in de bioscoop, YouTube, nergens”, zegt een woordvoerster van de omroep.

Jinek, maandag 28 augustus 22.20 uur, NPO 1.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen