dinsdag 16 januari 2018

Joeri Boom nieuwe NOS-correspondent in India

Joeri Boom wordt per 1 juli 2014 correspondent voor de NOS in India en de omliggende regio. Hij volgt Lucas Waagmeester op, die deze zomer begint als NOS-correspondent in Turkije. Boom woont al in New Delhi waar hij sinds 2012 correspondent in India en Zuid-Azië is voor het NRC Handelsblad.

Het schrijven voor de krant zal hij naast zijn werk voor de NOS blijven doen.

Joeri Boom is sinds twee jaar woonachtig en werkzaam in New Delhi. In de voorgaande jaren was hij onder meer plaatsvervangend hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer en werkte hij als freelancer voor vele andere media. Boom maakte reportages in oorlogsgebieden als Kosovo, Macedonië, Irak, Darfur, Libanon en Afghanistan. Hij werd in 2008 genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel voor een serie Uruzgan-reportages. Zijn boek Als een nacht met duizend sterren; Oorlogsjournalistiek in Uruzgan werd in 2011 bekroond met de Dick Scherpenzeelprijs.

Als correspondent in India gaat Boom voor de NOS verslag doen van belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in onder meer India, Pakistan, Afghanistan en Bangladesh. Boom over zijn nieuwe baan: “Ik beleef al ruim twee jaar met veel plezier, en met verwondering, de onstuitbare ontwikkeling van deze regio. Het belang van India blijft maar groeien, zowel economisch als politiek. En met Pakistan en Afghanistan zullen we nog heel wat te stellen krijgen nu de NAVO daar gaat vertrekken. Toen ik hoorde dat de NOS een correspondent zocht in India, wist ik dat ik deze kans moest aangrijpen. Het is voor mij een eer om Lucas Waagmeester op te volgen, die ik als tv-journalist bewonder. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan.”

Dick Jansen, chef van de buitenlandredactie van NOS Nieuws: “Ik ben ontzettend blij met de komst van Boom. Hij is een ervaren en inspirerende journalist die goed past bij de NOS.”

Bron: NOS

Bericht delen