Woensdag 17 januari 2018

Job Gosschalk over Petticoat

Hij was bij de voorstelling in Carré en zag meteen de film voor zich. Uiteindelijk zou het nog ruim 5 jaar duren voordat Petticoat – de musical met Chantal Janzen in de hoofdrol – op tv te zien zou zijn. Niet als film, maar als serie bij KRO-NCRV. De reeks, met muziek van Hennie Vrienten, vertelt het humoristische verhaal van de Groningse Pattie, dit keer gespeeld door Abbey Hoes.

Producent, regisseur, schrijver en casting director Job Gosschalk is een creatieve duizendpoot. Op z’n trackrecord staan onder andere 2 speelfilms, theaterproducties en de productie én regie van tv-series. Met als laatste wapenfeiten de 8-delige dramaserie Petticoat en de speelfilm De Zevende Hemel, een muzikale ode aan liefde en familie waarvan hij de regie voor z’n rekening nam. “Mensen kunnen mij nooit zo goed plaatsen. Maar ik vind dat wel prettig. Het verschaft me een enorme vrijheid. En die afwisseling past gewoon bij mijn karakter,” constateert Gosschalk in het decembernummer van Broadcast Magazine.

Gosschalk produceert de reeks samen met MediaLane, het productiebureau van Iris van den Ende. “Het was haar eerste dramaproductie en zij was zo eager. Het is heel fijn om met iemand te werken die zo toegewijd is. Dat is een prettige bijkomstigheid in coproducties. En dit smaakt eigenlijk wel naar meer. Naar aanleiding van het interview met haar in Broadcast Magazine, waarin ze vertelt dat ze graag een soort Nederlandse Friends zou willen maken, is ze benaderd door NPO 1. We zijn nu aan het kijken of we samen een komische serie voor jongeren kunnen gaan maken. We noemen het natuurlijk geen Friends, want die serie is onovertroffen…”

Het complete verhaal met Gosschalk is te lezen in BM 359. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale aanbieding.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen