Jinek sluit succesvol zomerseizoen af
Woensdag 17 januari 2018

Jinek sluit succesvol zomerseizoen af

Eva Jinek presenteert vanavond de laatste aflevering van een succesvol zomerseizoen van haar talkshow Jinek (KRO-NCRV). Gemiddeld keken iedere avond bijna een miljoen mensen ‘live’ naar Jinek met als uitschieters de afleveringen met het Oranje vrouwenelftal, de kattenspecial en de vrijlating van Derk Bolt en Eugenio Follender.

Ook het persoonlijke platform van Eva Jinek op internet kende een explosieve stijging van het aantal bezoekers. Dat trok in de periode juni-augustus 1,4 miljoen unieke bezoekers en werd ruim 2,2 miljoen keer bezocht. De site hoort daarmee tot de best bezochte van de NPO.

Ewart van der Horst, eindredacteur van Jinek, is verheugd met het rapportcijfer van de kijker: “Een groter compliment kun je als makers niet krijgen. We hebben laten zien dat ook in de zomer een dagelijkse journalistieke talkshow de juiste inhoudelijk toevoeging is aan het televisieaanbod. Eva is nog meer gegroeid en Jinek is klaar voor de toekomst.”

In de feestelijke aflevering van vanavond blikt Jinek terug op de afgelopen zomer. Met voor de laatste keer deze zomer de populaire politieke rubriek van verslaggever Jaïr Ferwerda en politiek commentatoren Xander van der Wulp en Joost Vulling. Verder schuift de kersverse nieuwe Slimste Mens aan en is traditiegetrouw Gerard Joling te gast. Eva Jinek is op 4 december terug met haar talkshow.

Bron: KRO-NCRV

Bericht delen