Jinek & RTL Nieuws: De Strijd om de Kiezer maandag van start
maandag 8 maart 2021

Jinek & RTL Nieuws: De Strijd om de Kiezer maandag van start

Deze maand gaat Nederland naar de stembus en de politieke partijen maken zich op voor misschien wel de belangrijkste en meest boeiende strijd om de kiezer in tijden. De makers van RTL Nieuws en Jinek zorgen er in een samenwerking voor dat de RTL-kijkers geen minuut hoeven te missen.

Zo is er vanaf vandaag de talkshow Jinek & RTL Nieuws: De Strijd om de Kiezer op werkdagen en de climax op woensdag 17 maart: RTL De Uitslagenavond.

Jinek & RTL Nieuws: De Strijd om de Kiezer
Van maandag 8 maart tot en met donderdag 18 maart komen Jinek en RTL Nieuws iedere werkdag met een gezamenlijke talkshow op het vaste tijdstip van Jinek tussen 22.00 en 23.25 uur. Alle belangrijke lijsttrekkers en politici komen langs. Samen met de politiek verslaggevers van RTL Nieuws – Floor Bremer, Marieke van de Zilver, Fons Lambie en Frits Wester – en de vaste politiek commentatoren van Jinek, bespreekt Eva Jinek alle ins en outs van de verkiezingen met haar gasten.

RTL Nieuws-presentatoren Pepijn Crone en Antoin Peeters wisselen elkaar af als duiders van alle feiten en cijfers en bespreken de onderzoeken en peilingen die worden gehouden onder de Nederlandse kiezers. Politiek verslaggever Jaïr Ferwerda volgt het laatste campagnenieuws. En RTL Nieuws-verslaggevers Sander Paulus en Robin van Hijfte gaan in het land in gesprek met de kijker. Naast alle feitelijke ontwikkelingen is er in de show ruimte voor persoonlijke gesprekken en analyses en wordt elke uitzending afgesloten met een vrolijke noot in de vorm van cabaret.

RTL De Uitslagenavond
Op woensdag 17 maart komt alles samen in een avondvullende show waarin de kijker de uitslagen van deze historische verkiezingen van minuut tot minuut kan volgen. Vanaf 18.00 uur al bij RTL Nieuws, Editie NL en RTL Boulevard en vanaf 20.30 uur in RTL De Uitslagenavond. Eva Jinek en Fons Lambie voeren het gesprek aan tafel en Antoin Peeters duidt alle cijfers en ontwikkelingen die gedurende de avond binnenkomen. Tussendoor wordt er live geschakeld met (politiek) verslaggevers van RTL Nieuws, zij volgen de uitslagen op diverse locaties in het land.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen